Vigyázz az üres kalóriákkal!

A hozzáadott cukor rengeteg üres kalóriát jelent és nagyon egészségtelen. Semmilyen tápanyag nincs benne.

Az élemiszeriparban a feldolgozott élelmiszerekhez gyakran adnak cukrot, hogy jobb legyen az ízük, példaként említve magas cukortartalmú kukoricaszirupot. 

Ha rendszeresen fogyasztod, akkor ez nem csak tápanyaghiányhoz vezethet, hanem ezzel számos komolyabb betegség kialakulását is kockáztatod pl. magasvérnyomás, cukorbetegség. Ezek az egészséges diétás ételek a weben.

A transzzsírokkal is vigyáznod kell, mert amellett, hogy egészségtelenek kapcsolatba hozhatóak a hasi zsírpárnák kialakulásával, a szívbetegséggel, valamint a szervezetben lévő gyulladásos folyamatok kialakulásával is. Érdemes ezeket a hidrogénezett növényi olajokat nagy ívben elkerülnöd az étkezések során.

Így égess el legalább 500 kalóriát

Szigorúbb diéta és extra mozgás nélkül is lehetséges akár napi több száz kalória elégetése. Ehhez elég csak néhány egyszerű változtatást és könnyen elsajátítható új szokást kipróbálnod és megismerned, hogy mi az a zsírégető diéta nőknek program.

Lehet, hogy nem is tudsz róla, de léteznek olyan szokások, vagy hétköznapi tevékenységek, melyekkel úgy égethetsz el akár 100 kalóriát, hogy nem is tudsz róla.

Amennyiben ezeket a mindennapjaid részévé teszed, akár napi 500 kalóriának is búcsút inthetsz!

Séta közbeni beszélgetés

Ha már itt van a jó idő, akkor miért kellene a beszélgetésekhez, meetingekhez, kávézáshoz leülni? Kérd ki elvitelre kávédat az ügyfeleddel és sétáljatok egy nagyot a közeli parkban. Ekkor a találkozó nem csak hogy a friss levegőn lesz, hanem például egy húszperces sétával - 100 kalóriát is elégethettek.

Ha otthonról dolgozol ülőmunkát végezve

Dolgozhatsz állva is, hiszen egyre több munkahelyen biztosítanak már olyan asztalokat, ahol ülő- és állómunka is végezhető. A dietetikus szakértők is azt mondják, hogy ha nem szeretnél egész nap ácsorogva dolgozni - meg kell találnod az arany középutat. Ehhez legalább 20 percet állva dolgozzál, majd fojtasd az ülőmunkát. Így akár 50 kalóriát is elégethetsz. A hiit edzésterv otthon is segíthet.

Fogyassz több fehérjét

A magas fehérjetartalmú ételek emésztésekor több kalóriát éget el a testünk, mint akkor, amikor magas zsír- és szénhidráttartalmú ételeket fogyasztunk. A szakemberek szerint, ha a főétkezések és nassolások alkalmával több fehérjét viszel be a szervezetedbe, 20-30 kalóriával többet égethetsz el. Ez akár 100-120 kalóriát is jelenthet egy nap alatt - minden egyes étkezést követően. Ez a legjobb fehérjepor diéta a neten.

Mire jó a hidegvíz?

Azért, hogy a szervezeted testhőmérsékletedet állandó szinten tartsa, ha hideg van több kalóriát éget el. Ez akkor is így van, ha hideg ételeket eszel, vagy hideg italokat iszol.

Friss tanulmányok alapján azok, akik napi 6-8 pohár jéghideg vizet ittak, akár 100 kalóriával is többet voltak képesek elégetni - azokkal szemben - akik kihagyták az ilyen frissítőket.

Reggeli edzés otthon

Anyagcserédnek extra löketet adhatsz, ha bevezted a reggeli otthoni edzést. Végezhetsz például magas intenzitású kardiógyakorlatokat, 10-15 perc ugrálást vagy lépcsőzést. Ugyanúgy hatékony és eredményes lehet a az otthoni torna nőknek, férfiaknak főleg akkor, ha nincs időd elmenni edzőterembe.
 

https://legjobbkollagenkapszula.reblog.hu/mi-az-a-tengeri-hal-kollagen